onsdag 10 maj 2017

Utflykt: Mata änder!

Att göra utflykter med barnen ger möjligheter för dem att uppleva och skapa egna erfarenheter kring olika saker och situationer. I omgångar ,både förra och den här veckan, har vi gått iväg till strömmen och matat änderna. Vi pratar mycket om olika ljud, bl.a. djurläten och fordon under dagarna på förskolan och dessa utflykter har vi fått uppleva en del av detta på nära håll.

På vägen dit såg vi många olika fordon och djur. Barnen sätter under hela utflykten ord på vad de ser. När vi kom fram till strömmen satt barnen i vagnarna och kastade brödbitar till änderna som väldigt fort var framme för att norpa åt sig av det goda. 

"Oj!!" utropar ett barn! 


"Ankorna äter" 


Vi ställde barnen frågor om änderna, vilka färger har änderna? hur låter de? Detta utmanade barnen att ta en noggrannare titt på änderna och reflektera kring dem. 

"Ankan badar!"


"Förskollärare ska ansvara för att att arbetet i barngruppen genomförs så att barnen ställs inför nya utmaningar som stimulerar lusten att erövra nya färdigheter, erfarenheter och kunskaper" (Läroplan för förskolan, 2016, s.11)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar