torsdag 25 januari 2018

Returpunkten

Rubinen

Nu har tre smågrupper haft möjlighet att åka till Returpunkten i Norrköping. Där har vi ätit frukt för att sedan se vad barnen intresserar sig för. Flera av oss tycker det är spännande att titta ner i alla containrar som står. Andra tyckte det var intressant när lastbilen kom och hämtade containrarna och tömde dem. Vart ska de? Några tyckte det var mest intressant med klon som hämtade vitvaror. 

Även om returpunkten är vårt mål så ser vi mycket på vägen dit. Vi har sett några föräldrars arbete, flera visar vart deras simskola ligger, några vet att det finns ett spårvagnsmuseum och vi har pratat om kaktusparken vilket har lett oss till att det både finns gamla och nya torget. Vi har ett rådhus och så mycket mer. 


Returpunkten Norrköping


När en grupp var på returpunkten kom en klo och tog vitvaror. Det var väldigt spännande!
"Det där är ju min farmors gamla strykbräda" - barn
Titta vad många glödlampor! "Här kan vi slänga våra ficklampor eller ja inte hela ficklampan" - barn

I en container såg vi gamla tjocktv. Vi frågar barnen om de har sett någon sådan innan, alla utom ett barn säger nej. "Min granne har en sådan" - barn Tänk det är verkligen en annan tid nu, vet dagens barn vad en diskett är?
När vi går till förskolan säger ett barn till ett annat "Det här var JÄTTEROLIGT" - Barn "Vad var det som var roligt?" - Pedagog "Denhär utflykten" - Barn

Har ni varit på Returpunkten tillsammans med era barn, annars är det ett tips från oss då barnen VERKLIGEN har uppskattat det och varit JÄTTEINTRESSERADE och NYFIKNA. Era barn bryr sig om miljön <3 

"Förskolan ska lägga stor vikt vid miljö- och naturvårdsfrågor. Ett ekologiskt förhållningssätt och en positiv framtidstro ska prägla förskolans verksamhet. Förskolan ska medverka till att barnen tillägnar sig ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö och förstår sin delaktighet i naturens kretslopp. Verksamheten ska hjälpa barnen att förstå hur vardagsliv och arbete kan utformas så att det bidrar till en bättre miljö både i nutid och i framtid" (Lpfö 98 rev 2016, s.7)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar