måndag 29 januari 2018

Vart har den tagit vägen?


Smaragden

GLÄDJE   DELAKTIGHET

För lite mer än en vecka sedan, när det låg en hel del kramsnö på förskolans gård, hjälptes de flesta på smaragden åt att göra en snögubbe på gården. Tillsammans rullade vi tre "stooora snöbollar" till snögubbens kropp.

Här har vi rullat och satt ihop två snöbollar, en kvar! 

 Barnen hittade pinnar på gården som blev till snögubbens armar och när det var dags att ge snögubben sin näsa var alla barn eniga om att det var en morotsnäsa den skulle ha, såklart! Barnen fick klura lite på hur/vart vi skulle hitta en morot till snögubben. Vissa barn tyckte vi skulle åka och handla på affären, några tyckte vi skulle kolla i kylskåpet på smaragden men efter lite diskussion kom barnen pål att vi kunde gå och fråga Fia i köket! Tillsamman med en pedagog fick några barn gå in till Fia i köket och fråga om en morot. Barnen hade tur och snögubben fick sig en morotsnäsa!


Vi hämtade även ut lite färger och tillsammans målade vi snögubben i många olika färger. Alla barn ville vara med och måla så barnen fick verkligen träna turtagning dvs. vänta på sin tur.

Nu när vi har varit ute och kollat ut genom fönstren har barnen påpekat att snögubben inte är kvar längre och de har många teorier vart den kan ha tagit vägen?

- Den har ramlat! 
-Den gått sönder!
- Den är pytte, pytteliten! 
- Den är inte här!
- Den har gått iväg!
-Har gått till affären!
- Den är borta!


" Verksamheten ska syfta till att barnens förmåga till empati och omtanke om andra utvecklas, liksom öppenhet och respekt för skillnader i människors uppfattningar och levnadssätt. Barns behov av att på olika sätt få reflektera över och dela sina tankar om livsfrågor med andra ska stödjas." (Läroplan för förskolan, 2016, s.4)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar