fredag 2 mars 2018

Topasen


Topasen

Sagan om en vattenmelon och dess kompisar!
Med hjälp av varsin sagosten har kattgruppen komponerat en egen saga om en annorlunda vänskap!

Det var en gång en vattenmelon som hade en kompis som heter Lukas och en kompis som heter Svante.

Då kom det en giraff som tyckte om att bada. Men i badet fanns det redan en minion, som simmade mot giraffen för han såg honom inte då han simmade under vattnet och bara hade ett öga!
Sen kom en fjäril och flög förbi och landade på vattnet och träffade giraffen och minionen, sen flög den hem till sitt bo igen där han somnade under sin säng. Dit kom tandfe´n sedan och lämnade en peng, för fjärilen hade tappat en tand!
Sedan kom det en bil som körde över sängen och åkte vidare under sängen och då dog fjärilen. Då körde bilen tillbaka till fjärilen och såg att den bara hade svimmat och då lämnade bilen ett påskägg med godis.

Det stod ett äppleträd utanför fjärilens hus, någon sågade av trädet så det ramlade mot huset. Sedan kunde fjärilen äta äpplena från trädet och sedan gjorde fjärilen en äppelpaj!
Sedan kom minionen hem till fjärilen och trollade upp trädet igen och då blev fjärilen glad. Sedan kom en gubbe till fjärilen och de klappade minionen för att han var så duktig på att trolla!
Sedan dök det upp en pingvin och då hade vattnet frusit och han kunde åka skridskor på isen, sedan kom pingvinens mamma och pappa och ville bada. De hittade en vattenpöl som de kunde bada i för den var stor. Rätt som det var simmade mamman och pappan på giraffen, för den lilla vattenpölen var havet där giraffen badade. Lilla bebispingvinen som inte kunde simma fick åka på giraffens rygg.
Sedan såg de en regnbåge som lyste på himlen och över en sten, där fanns det en katt. Då blev katten kompis med alla de andra. Och sedan kom det regn från regnbågen och sedan blev det kalas för alla nya vänner!!

Snipp snapp slut, så var sagan slut!

En saga av:
Lukas, Svante, Ingrid, Hedvig, Iris, Inez, Albin E, Mira och Yasmine (och pedagog Carin)
Med hjälp av varsin sagosten har kattgruppen komponerat en egen saga om en annorlunda vänskap!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar