Sidor

torsdag 28 mars 2024

Topasen v.12-13

 

Kristallen arbetar just nu med naturvetenskap och teknik, vi undersöker spår och hur olika djurs fotspår ser ut. Vilka fotspår kan vi hitta på gården? Hur skiljer sig våra fotspår mot djurens?  Vi utforskar även närområdet och undersöker vart djuren bor någonstans. 

Safiren har fortfarande fokus på matematik, vi pratar mycket om siffror & plus och minus. Barnen intresserar sig för att pärla pärlplattor och rita/skriva.

Vi pratar med barnen om integritet och vad ”stopp min kropp” innebär. Vi har samlingar där vi använder oss av böcker och informationsfilmer och efteråt får barnen reflektera över vad de sett och hört. För oss är det viktigt att barnen vet om att vi pedagoger finns här för dem, att de känner att de kan komma till oss om det är något de vill berätta eller prata om.

Mål:

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla:

sin identitet och känna trygghet i den samt medvetenhet om rätten till sin kroppsliga och personliga integritet, (Lpfö 18, s. 13)

Denna månad har vi uppmärksammat ”rocka sockorna” dagen, vi pratar om våra olikheter och hur viktigt det är med respekt för dessa olikheter.

 


 Vi har haft påsktävling tillsammans med Rubinen och Smaragden där blocken tävlade mot varandra i ”rulla ägg”. Gullefjun kom också på besök, detta tyckte barnen var mycket spännande!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar