Sidor

fredag 12 april 2024

VECKA 12-15 SMARAGDEN 2024

Sammanfattning av vecka 12-15



Naturkunskap och estetiska uttrycksformer: 

Under dessa veckor har barnen utforskat sina estetiska kunskaper. De har målat med akrylfärger, vattenfärger, kritor, färgpennor, måla i plastficka etc. Ritat påsk teckningar, ritat rocka sockorna teckningar, rita på fri hand, tillsammans med kompisar och pedagog.

 




Barnen har även utforskat våra närmiljöer, varit i tunnelparken, biblioteket, promenader, ute på olika gårdar på förskolan mm.


 


Vi upplever att barnen uppskattar detta, och nu när det börjat bli varmare har vi kunnat vara ute längre stunder och utforskat våra närmiljöer mer.

 


Vi har även fått tillfället att ha vårt första mellanmål utomhus, vilket var härligt. Vårvädret är äntligen här. Se gärna över barnens kläder. Vädret växlar fortfarande.


Matematik, Teknik, Digitalisering:

Utomhus har barnen prövat på olika tekniker. De tränar på att hålla balansen i backen på baksidan, hur man ska ta fart eller komma upp på gungan.

Barnen har även undersökt vad vi kan sitta i och inte, får jag plats i en kartong? I papperskorgen? I gungan? Hur många av oss kompisar får plats, hur ska jag sitta? Hur ska vi sitta för att få plats tillsammans? Ja olika tekniker har utforskats för att kunna antingen få plats med så många som möjligt eller för att hitta koordinationen.

 


Hur många djur kan jag ställa i en linje? Eller hur ska jag pussla ihop det genomskinliga färgpusslet? Ja teknik finns i allt, vilket man kanske inte tror. J

 


Vi hör även hur barnen lärt sig siffror och färger utifrån våra projektarbete, fem små apor, fem små kaniner, räkna, färg och form. Barnen räknar nu spontant i sina lekar 1-5.  



 

Värdegrundsarbete, normer och värden, hållbar utveckling och identitet:

Det har börjat en ny kompis på Smaragden som vi välkomnar varmt, barnen har fått interagera med varandra och träna på hur man är som en bra kompis. Vi har dagliga diskussioner om hur man är mot varandra, barn som vuxen. För någon vecka sen var det rocka-sockor dagen och då pratade vi med barnen om allas lika värde och sjöng rocka-sockor sången dagen lång.




Vi har firat påsk och haft äggrullartävling, kycklingen kom på besök, några barn var lite rädda andra väldigt nyfikna.


Under äggrullartävlingen satt vi alla utomhus tillsammans med hela Taborsberg. Vid detta tillfällen fick barnen träna på att vänta på sin tur, respektera varandra, turtagning etc. Smaragden vann årets äggrullartävling. HEJA SMARAGDEN!!  

 

Språk och kommunikation, inflytande och självbild:

Barnen har fått upp ögonen för bokläsningen, själva, tillsammans med kompisar och med pedagog. Vi läser böcker från biblioteket, via polyglutt, sagor med bilder, flanosagor etc.


Barnen uppskattade biblioteksbesöket, vi hoppas på att få möjlighet att besöka biblioteket oftare, samt gå på sagostunder eller liknande där. Just nu är sagostunderna på eftermiddagarna, men vi hoppas på att de även startar på förmiddagarna.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar