onsdag 21 december 2022

God Jul på Smaragden


Vi vill börja med  att tacka alla vårdnadshavare som på olika sätt deltog i Luciafirande på Smaragden. Det blev en mysig stund för alla  och vi tackar för att vi fick dela den stunden med er. 

Just nu läser vi boken God Jul med Babblarna och anpassar vår undervisning utifrån aktiviteterna som beskrivs i boken. 


Vi har bl.a. arbetat med skapande aktiviteter, rörelse och dans samt sång- och musik stunder med Babblarna, både inne och ute .



Här skapar barnen fina lyktor med hjälp
av art medium lim, gitter och paljetter. 

 Vi passade på att leka med samt undersöka is och snö under de kalla dagarna som varit. Varför går det inte leka med sanden?, undrade barnen när de höll på att bryta spaden mot den stelfrusna sanden. Några barn blev arga för att de inte fick loss sanden. Andra barn berättade att sanden sitter fast. Vi testade att använda snön och is för att leka med istället. Vilket gick alldeles utmärkt det med! 


Här samlar barnen is till ett experiment. 

 Vi ville låta barnen undersöka vad händer med isen och snön om vi tar med det in på förskolan. Väl inne fick barnen experimentera genom att hålla utskick efter den sakta smältande isen och snön.

  

Efter en lång stund tittade barnen en gång till på snön och isen som vi tog med oss in och såg att det inte var någon is eller snö kvar, bara en massa kall vatten, som barnen uttryckte det. Smutsigt var det också, Blä uttryckte sig barnen. 




Denna veckans höjdpunkt blev en gemensam Julfirande i rörelserummet. Vi fick höra på en fin sång, sedan dansade vi kring granen och hade en musiksamling med alla barnens favoritsånger. 

                                                   


Här gestaltar Kajsa och Carlos sången Tomtens Julegröt. 


Efter en stund kom självaste Tomten på besök till oss på Taborsberg. Tomten  hade med sig clementiner och pepparkakor till alla barnen som han bjöd på. Det blev återigen en lyckad firande. 
God Jul och Gott nytt år från oss på Smaragden! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar