torsdag 26 januari 2023

Smaragdens projektstart, vårtermin

Hej allihopa! 

Nu är det dags att återigen starta upp vår blogg efter Juluppehåll samt inskolningsperiod på Smaragden.  

Vi har återupptagit vårt projektarbete sagor med fokus på barnens kommunikation.

Den här veckan har Doddo gruppen gjort ett besök på Taborsbergs egna bibliotek  och läst nya böcker om babblarna. Barnen kände igen babblar böckerna direkt och sprang fram för att titta/ känna och läsa böckerna. Tillsammans med barnen valde vi ut en ny Babblar bok som vi kommer att påbörja arbete kring.


Babblar boken Kalas hos babblarna lockar flera 
av de yngre besökare. 


I Diddi gruppen har vi gjort en tillbakablick på böcker vi läst under hösten. Vad kommer barnen ihåg? Kan de relatera till de begreppen vi övat på: lång/kort, stor/liten, högt/lågt , taggig/slät, bred/smal samt de olika geometriska former. Det visar sig att barnen har stor förståelse för de olika begreppen och kommer ihåg att de har varit och letat efter de olika sakerna på olika ställen på vår förskola. Några av barnen kommer på att de har känt på de olika sakerna och önskar att få göra det igen. 




Här visar barnen rund/cirkel. 



I Dadda gruppen har vi undersökt miljö på vår fina gård. Barnen upptäckte kåda och mossa på ett av träden, som vi undersökte närmare med hjälp av förstoringsglas . Barnen turades om att känna på mossa; mjuk och len, uttryckte sig barnen om mossan. Blä, kladdig, sa barnen om kådan. 

Vi har också hunnit med en kort utflykt i närområde. Där hittade barnen flera intressanta saker som de undersökte närmare, bl.a lav från träden som barnen blev nyfikna på. Barnen kom även ihåg de olika fåglarna som vi pratade om under hösten och pekade glatt på både skator, kråkor och fiskmåsar. 






Under veckan har vi också varit i rörelserummet och dansat till barnens favoritlåtar, byggd koja samt lekt olika rörelselekar.  




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar