fredag 24 november 2023

Biblioteksbesök och bokstavslek - Rubinen v.47

Vecka 47

Under veckan har utforskarna tillsammans med några krokodiler varit på utflykt till Eneby bibliotek. Biblioteket bjöd in till en dockteater som handlade om Pino. 

I denna teater hade Pino ett paket som han skulle ge till en kompis, berättelsen varvades med sång och det fångade barnens intresse. Vi upplevde att barnen uppskattade teatern och utflykten i sin helhet. 





Tigrarna har under veckan bland annat fortsatt med att arbeta med bokstäver, något som de allra flesta i gruppen visar ett intresse för och många av barnen har lärt sig att känna igen både sina egna bokstäver men också första bokstaven i sina familjemedlemmars namn m.m. Det är något hela vi vill fortsätta uppmuntra och stimulera, därför har vi bland annat tagit fram nytt material och 

"pinnar" med olika former och magneter som vi skapar olika bokstäver av.

Alfabetet har vi satt upp i ateljén vilket har uppmuntrat/inspirerat till många reflektioner och diskussioner med barnen.  

Vi skapar bokstäver på olika sätt, här har vi exempelvis tagit fram bilder för att inspirera och utmana barnen i att skapa bokstäver med lego! 




Tack för denna vecka! 
/Personalen på Rubinen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar