fredag 16 februari 2024

VECKA 7 - SMARAGDEN 2024

 


Naturkunskap och estetiska uttrycksformer: 

Denna vecka har vi haft kärleken i fokus, det har varit alla hjärtans dag och vi har pysslat. Barnen har gjort ett gemensamt konstverk som sitter uppe i matsalen.



Här har vi fått trycka våra händer med akrylfärger, rosa, röd och vit med glitter. Deras reaktioner till att trycka hela handen var olika, några upplevde att det kändes konstigt, kallt och kladdigt, andra ville trycka flera gånger och verkligen känna på färgen. Några ville även smaka på färgen. Vi hade några barn som inte ville delta i början. Efter lite observation och nyfikenhet kom de smygandes fram och tryckte och kände på färgen flera gånger.




Barnen har även fått skapa alla hjärtans dag hjärtan. Några sitter uppe på kylskåpet inne på fjärilen och några inne på humlan. Dessa kommer de få ta hem.

 






Barnen har även utforskat snön, kallt, blött och spännande, engagerade barn som visar glädje och entusiasm. 

 

Matematik, Teknik, Digitalisering:

Vi pratar dagligen om matematik med barnen, 1-5, 5-0,0-5, 1-6, 6-1, 6-0, 0-6.




Böcker om matematik läses både från biblioteks och via polyglutt, vi spelar även upp matematiska klipp via projektorn.  


Värdegrundsarbete, normer och värden, hållbar utveckling och identitet:

Normer och värden, värdegrund är ett område som konstant arbetas med i alla åldrar. Vi stöttar barnen i olika situationer. Vi hjälper dem känna sina känslor och bearbeta dessa.  

Barnen följer även med och sorterar mjölkkartonger/smörpaket mm. Vi arbetar hållbar utveckling.

Har ni hushållsrullar/pappersrullar uppskattar vi dessa. Finns en låda vid vår processtavla (Whiteboard tavlan).

Språk och kommunikation, inflytande och självbild:

Böcker och sagor läses dagligen, sagan fem små kaniner, igelkotten och ballongerna, krokodilen och vår egenskapade saga om babblarna går hem hos alla våra barn. 



De kommer fram till oss och visar när de vill att vi ska läsa böcker eller höra en av sagorna/berättelserna. Barnen är delaktiga under berättandets gång, genom att berätta vad som kommer samt vad som ska tas bort/läggas till.



Nästa vecka är det sportlovsvecka, några lediga och några här, vi önskar er en trevlig helg samt en härlig vecka om ni är lediga J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar