fredag 22 mars 2024

Rubinen v.12 - Rocka sockorna!

 Under torsdagen den 21/3 var det dags att rocka våra sockor! 

På morgonen var det en hel del kompisar som kom till förskolan med två olika strumpor på sig. Många visste att det var rocka sockorna - dagen. Men när de fick frågan "varför vi rockar sockorna den här dagen" så var det inte många som visste.

Under dagen reflekterade vi och tillsammans läste böcker och lärde oss att när vi rockar sockorna firar vi lite extra hur bra det är att vi alla människor är olika, att vi ser olika ut och tycker om olika saker. 

Tänk om vi alla såg likadana ut och tyckte om exakt samma saker? 


I rörelserummet firade vi dagen med dans och barnen fick skapa sina egna sockor.


"Var och en som verkar inom förskolan ska främja aktning för människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet, alla människors lika värde, jämställdhet mellan kvinnor och män, flickor och pojkar, samt solidaritet mellan människor. Inget barn ska i förskolan bli utsatt för diskriminering på grund av kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder, hos barnet eller någon som barnet har anknytning till, eller för annan kränkande behandling. Alla sådana tendenser ska aktivt motverkas" (Läroplan för förskolan, s.5)

Trevlig helg! 
/Rubinen



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar